2009. március 15., vasárnap

Rasszizmus

Idő van. Aludnom kellene, mert holnap dolgozom, egyetelmre megyek, és csak este 9-re érek haza. Az jár a fejemben, hogy hogyan foglaljam össze a múlt heti tapasztalataimat.

Mikor fényes nappal moleszált a Ferencziek terén három 20-25 év körüli cigány srác. Jöttek utánam, beszólogattak, ölelgetni próbáltak volna, ám engem szerencsére nem kell félteni, le tudtam építeni őket. De mi van azokkal a lányokkal, akik nem ilyen határozottak?

Eszembe jutott az a 20 éves lány is, akit pénteken este a 33-as buszon körbevett öt, vele egykorú cigány lány, az egyik leült mellé, majd így szólt: - Biztos utálod, hogy egy büdös cigány ült le melléd, mint én, igaz? Vékony, törékeny lány volt, és hiába mondta, hogy nem érdekli a másik származása, többször ököllel az arcába ütöttek. Mert magyar.

Az jár a fejemben, hogy miért csak a fehér emberre mondhatják, hogy rasszista, miért nem lehet elismerni, hogy a rasszizmus nem bőrszínfüggő? Vajon meddig akarjuk még homokba dugni a fejünket, és úgy tenni, mintha csak velünk magyarokkal lenne baj, és mindenki, aki mást mond hazudik?

Miért gondolkodom azon, hogy biztos, hogy közzé kell-e tennem ezt a bejegyzést...?

4 megjegyzés:

bemapoe írta...

Jó, hogy mégis írsz. Milyen tök jó már a blogod.

Na de komolyan.

Sedith írta...

Irulok-pirulok. :)

Tomi írta...

igazából elmesélném ehhez a villamosos-bérletellenőrzős sztorit, csak mégsem kommentben kéne ezt megtenni, mert túl terjedelmes. de majd egyszer.

Névtelen írta...

Ja,a tetves,ostoba ,okádék cigányok 10x rasszistábbak nálunk,csak azt nem értem mire?
Nem értenek semmihez,életükben semmi hasznosat nem csináltak és nem is fognak,mégis olyan egojuk van,hogy az döbbenet.
Na és persze,ha sokan vannak,mint a hiénák,akkor bárkire rárontanak.
Ezért kéne egyesével agyonverni mindet!
1 rasszista