2010. június 15., kedd

Elkárhozott

Tényleg nem értem magam, mégis miért állok le fanatikusokkal, mindenesetre megkértem muszlim tudós "barátomat", hogy ne fárasszon azzal, hogy a Korán tele van tudományos tényekkel, ne küldözgessen nekem videókat és hagyjon békén. Amely könyvben azt írják, hogy a Nap a Föld körül kering, az nem tudományos.

Íme a válasza:

"you must well verified.

those who die while not believing that "There is no god but God and Mohammed is His messenger", or are not Muslim will lose forever the chance to be admitted to Paradise and will be sent to Hell.

but ok I quit!"

Így jártam. Pokolra jutok. De legalább értelmes, gondolkodó emberek vesznek majd körül.

16 megjegyzés:

Vilag mecsetei írta...

Tényleg szomorú az, ha valakit többször is jószándékúan intenek. Láthatóan angolul. S aztán az illető által nem is látható módon, egy általa nem áérthető nyelven pocskondiázzák!

Nevezheti magát egy ilyen ember értelmesnek és gondolkodónak? Talán igen, de korrektnek semmiképp.

A címkeként jegyzett fájdalmas sötétség pedig utaljon a gyehennára, s ne a jószándékú intőre.

Üdvözlettel:
Vakariosz

Koppany írta...

De most gondolj bele, akkor ezek szerint a mennyország az ilyen alakokkal van tömve. Akkor a pokolban csak jobb a társaság, nem?

De amúgy meg bírom ezt a szemléletmódot, hogy a hit olyan, mint egy belépőjegy a drága szórakozóhelyre. Ha nincs jegy, nincs belépés, úgyhogy kezdj el még most gyorsan hinni, mert megvizsgálják a lelked, és csak akkor engednek be, ha hiszel. Utána meg már mindegy, ha már bejutottál.

Mirjam írta...

De miért akart egy nőt megtéríteni?

Névtelen írta...

Azt hiszem (szerintem) Mirjam jó helyen keresgél.

Én is fent vagyok a facebookon, de engem valahogy nem akar egy muszlim nő sem megtéríteni, de még férfi sem. :D Pedig nem is vagyok annyira csúnya ... ;)

Vakariosznak meg annyit, hogy ha az ember értelmesnek és egyben korrektnek tartja magát, akkor nem hagy ilyen ordító dolgot figyelmetlenül és pláne nem kezd el sötét középkori módszerekkel pokollal fenyegetni ismeretlen hölgyeket. Pláne hogy ő "szólította" le.

Ilyen módszerrel a szektások szoktak már csak élni manapság. Értsd ezalatt minden rossz pejoratív értelmet.

Pláne úgy hogy saját hittanai között már jó pár száz éve megcáfolt - manapság egy civilizált vallás illetve egyház által sem megkérdőjelezett - hétköznapi tényeg vannak, amelyben ennek ellenére kötelezően hinni kell vagy különben ... . Mint hogy nem a Nap kering a Föld körül hanem Föld kerint a Nap körül. És az autolsó szóig kötelező elfogadni a Koránt!

Érdekes módon a manapság sokat sárdobált és "gonosznak" titulált katolikus egyház még meg is követte önmagát ugyanebben a kérdésben. Még a sokak számára absztrakt evolúció problematikájában is.

Erre jön egy fundamentalista és azt várná el hogy holnaptól azt higyjük maradéktalanul el ami Koránban le van írva? Abban a Koránban amelyben pl. a nőket SÚLYOSAN ÉS HÁTRÁNYOSAN megkülönböztetik (szó szerint a verésükre is bíztat)bizonyos történelmi okok miatt amelyek mára egyenesen nevetségesek?

És ezt pont egy nőnek írják ??? Térj meg a kebelünkre kedves hölgyem, mert ha nem akkor pokol/megkövezés illetve ha megtérsz akkor megkülönbözetés és egyéb büntetések ha valamit nem úgy csinálsz ahogy a szent könyv írja. (!)

Ez így helyes volna?

Hát hová tartunk mi kérem szépen ezzel a módszerrel? A földi pokolba?

Egyáltalán nem csodálkozom azon hogy EU szerte erősödik az iszlám ellenesség. Ugyanis írott oka van rá sokszáz millió nőnek. Ha kell szó szerint beidézem (magyar hivatalos fordítás) őket a Koránból mielőtt még jön az a szokásos unalomig ismert támadás hogy nem olvastam a megfelelő részt a Koránból.

És ugyan jómagam valódi ateista vagyok születésemtől fogva, de már csak a fenti okok miatt is támogatni fogom a katolikus egyházat az iszlám ellenében, addig amíg vallásra az embernek igénye lesz vagy amíg nem civilizálódik, reformálódik (hatályon kívül nem helyeződnek az emberellenes tanításai) hivatalosan az iszlám.

Névtelen

nonameblogger írta...

Kedves Névtelen,

A Bibliában is van ám sok szép dolog, vagy nézhetjük a nevelési könyveket is, amelyek mostanában jelentek meg, és például az akár egyéves gyerek lelki összeroppanásig való verését propagálják olyan bűnökért mint például hogy nem alszik el. Ők ugyan nem katolikusok, de a bibliára hivatkoznak.

Vagy ha az ember veszi a pápa hozzáállását, például a híres levelében ahol kiátkozással fenyegetik azt, aki nem tart titkot hanem feljelenti a rendőrségen a pedofil papokat (nem tudom szó szerint de kereshető a téma). Egyházon belül az ilyen papokat meg nemhogy kiközösítenék, de még a gyerekekhez is visszaküldik.

Vagy éppen az afrikai buli, ahol azt terjesztik hogy a gumi nem is véd az AIDS ellen, tehát ne használják .. plusz még ezer más dolog.

Szerény véleményem szerint a katolikus egyház pont azt szeretné csinálni mint amit az iszlám csinál, csak a törvények és az emberek ellenállása miatt nem teheti. Szóval őket sem érdemes támogatni, akárki ellenében sem.

Névtelen írta...

Nem értünk egyet nonameblogger. De gondolom nyitott vagy egy vitára vagy eszmecserére.

Nézzük a korszellemet is, illetve a fejlődés vagy visszafejlődés dinamikáját is.

Az iszlám a maga idejében nyitott és viszonylag liberális vallás volt – támogatta mind a zsidó, mind a keresztény és természetesen iszlám-mohamedán vallású tudósokat -, a mostani hozzáállása igencsak hatalmas visszaesés.

Az ún. sötét középkorban XI-XIV. sz.a keresztény vallás volt kb. ott ahová most sikerült leküzdenie magát az iszlámnak.

A katolikus egyház az ellenreformációval villantott utoljára ilyen az ilyen jellegén, majd a XVIII-XIXI. századtól kezdve egészen II.János Pál pápa haláláig hatalmas fejlődésen ment keresztül. Nem várható el egy vallástól hogy ne legyenek irracionális vagy dogmatikus tanai, mert akkor az már nem is vallás.
A meglátásom szerint a katolikus egyház sokkal nagyobb előrelépést és humánusabb politikát folytatott az elmúlt száz-kétszáz évben, mint a magát kezdetben liberálisnak mondó reformáció. Ha azt nézzük honnan jött, akkor ez igen kedvező eredmény. És prominens személyei körül is találhatunk olyan embereket, akik tudományos területen szinte racionálisabbak voltak az ateistáknál.

És ezzel együtt mindenki valamilyen furcsa oknál fogva katolikus egyházat támadja leginkább – lásd pedofil botrányok. Nem a szó szerint a szó szerint emberellenes iszlám vallást.

Az hogy közben a legsötétebb barbarizmust idéző vallási fundamentalisták – konkrétan iszlám vallású egyének - által elkövetett cselekményekkel senki nem foglalkozik, az jellemző az européer emberre.

Névtelen írta...

Holott azon én tudnék büntetőjogilag, logikailag vitatkozni mi a súlyosabb: az ha molesztálnak (egyelőre még jogerős bírósági ítélet sok esetben nem is született) valamennyi kiskorút és ez a legsúlyosabb bűncselekmény, vagy az hogy gyakorlatilag nincs is lehetőség arra hogy akár ilyen vagy akár ennél sokszorta erőszakosabb, emberi élet ellen irányuló cselekményekről, bűnesetekről még csak beszéljenek is. Nemhogy jogszerű eljárást indítsanak.

Maga az iszlám vallás illetve a vezetői akadályozzák hogy olyan jogi környezet teremtődjön hogy felszínre kerüljenek az ilyen aljas bűncselekmények. Náluk teljesen általános az, ha titokban marad egy nő megerőszakolása és megölése. Úgy vélem a katolikus egyháznak ebbe még beleszólási lehetősége sincs sehol sem.

Mert bizonyos iszlám országokban teljesen magától értetődő hogy pl. aki nem követi a vallási tanokat azokat különféle élet és testi épség ellen irányuló büntetésekben részesítik. Pl. egy ateistát gyakorlatilag meg kell ölni (lásd Korán megfelelő szakasza). Arról nem is szólva, ha a férj kitalálni méltóztatik, hogy valamely vallási tan ellen vétett a nő akkor milyen büntetésben részesítheti a feleségét. És sajnos az a gyakorlat is – amelyet a vallási vezetők hallgatólagosan illetve tevőlegesen támogatnak – hogy nők által elkövetett ilyen „bűnöket” igen brutális módon megtorolják. Mivelhogy a Korán ad erre engedélyt.

És arra szólítanak fel mind a hívek mind a vallási vezetők - lásd Sedith bejegyzését is – hogy SZÓ SZERINT KELL ÉRTENI A KORÁNT.

Manapság ilyen jellegű retorzióról és tendenciákról a katolikus egyház esetében nemigen hallottam még. Habár biztos van, mert elmebetegek mindenütt vannak, de attól tartok annak semmi köze a valláshoz.

Hogy még érthetőbb legyek: engem ateista mivoltom ellenére még egy katolikus sem fenyegetett meg még Brazíliából, Japánból sehonnan sem egyetlen katolikus sem – hiába fejtettem ki kőkeményen, hogy milyen vallási tanaik milyen hibásak.

Viszont Mohamed karikatúra rajzolót meg már öltek is meg a saját hazájában, és még fognak is. És próbálnék csak egyetlen apró megjegyzést is tenni a Koránra pl. Egyiptomban (Szaúd-Arábiát, Isztánokat és Iránt már meg sem merem említeni).

Az iszlám esetében ráadásul épphogy az átlag ember követi el ezeket a bűncselekményeket a saját hazájában. Bár attól tartok hogy már külföldön is.

Viccnek is rossznak tartom, hogy a katolikus egyház szintjére emeljük az ilyen vallást.

A katolikus egyház esetében is meg kell büntetni a felelősöket, ha a pápa is köztük van, akkor őt is. De szerintem helytelen egy szinten kezelni a mostani katolikus egyházat a mostani iszlámmal, épp akkor amikor a legegyüttműködőbb és leghumánusabb történelme folyamán objektív értelemben is a katolikus vallás szemben amikor a legbrutálisabban fundamentalistává vált az iszlám vallás.

Miképpen az emberiség ellenes bűnelkövetőket sem kezeljük egy szinten egy molesztáló pedofillal, ahol az utóbbinál van is lehetőség az eljárás lefolytatására, míg az előbbinél meg nincs.

Névtelen írta...

"A Bibliában is van ám sok szép dolog, vagy nézhetjük a nevelési könyveket is, amelyek mostanában jelentek meg, és például az akár egyéves gyerek lelki összeroppanásig való verését propagálják olyan bűnökért mint például hogy nem alszik el."

A katolikus vallás vezetői ezeket a megoldásokat nem szorgalmazzák, sőt elítélik tudomásom szerint.

Az a nevelési könyv meg a szokásos szektás hülyeség. Akkor lenne baj, ha ez tényleg általánosan elterjedt és támogatott volna (á lá iszlám nőkkel szembeni erőszak), de tudtommal az írón kívül más nem alkalmazta (?).

bubuka_visszater írta...

@névtelen: noname-el egyetértek, a különbség a két vallás közt h az egyik kényszerűen megalkudott a hatalmának részleges megörzéséért. Mindkettőnek vannak ma már elfogadhatatlan törvényei, csak a Biblia esetében ezt mindig "másként kell értelmezni" addig a Koránnál - akik itt most hódítanak épp - belefér a szószerinti értelmezés. Persze praktikusan nincs olyan vallás aminek képviselői ne lennének hippokriták, az angliai v németországi muszlimok se ölnek meg már minden nőt aki nem muszlim helyihez megy hozzá, csak esetenként egyet-egyet. Mert az iszlám a béke vallása. Ahogy a kereszténység a szereteté.

Névtelen írta...

Érdekes aktualitás hozzá a komment.hu-ról:

"...A tanárok, edzők és mások elkövetett visszaélések száma jóval magasabb, mint a papok által elkövetetteké (60 az 1-hez), de még a protestáns lelkészek is 2-10-szer több visszaélést követnek el, mint a katolikus papok. Németországban a pedofilügyek 0,3 százalékába keveredtek bele papok. Azaz a katolikus egyházban még mindig alatta marad valamivel a szexuális visszaélések száma az "átlagnak". Ez nem jelenti azt, hogy legyinthetnénk. A probléma nem kicsi, főleg egy olyan intézmény esetén, amely perszonalista, személytől személyig igyekvő világlátást tett a magáévá, ahol a személyes kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt..."

http://www.komment.hu/tartalom/20100526-velemeny-ratzinger-tette-a-legtobbet-a-papi-pedofilia-ellen.html?cmnt_page=1

bubuka_visszater írta...

@Vakariosz/világmecsetei: azt hiszem igazad van, a korrektség jegyében legközelebb angolul is le kell írni hogy sötét barmok.

Névtelen írta...

Azt hiszem bubuka az utolsó kommenteddel nem vitatkozok. Mondjuk azért mert egyetértek.

Talán még annyit mondanék neki, hogy ő jár rosszabbul, mert pl. én vagy te eggyel több pokol közül választhatunk mint ő. Mert mások szerint meg ő is pokolra fog jutni, különböző vallások, szekták különböző poklaiba De a sajátjába már nem :DDD

Nem tisztem megvédeni egyik egyházat sem, mert tudnék bármelyikről rosszat mondani, magából a vallási tanokból eredő rosszat.

Viszont a megérzésem azt súgja hogy ne akkor rúgjuk bele a legnagyobbat a katolikus egyházba amikor az épp' viszonylagos nyitottsága miatt kiszolgáltatódott, amikor egy másik viszont nyíltan emberellenes vallás radikális fundamentalista csoportjai meg csendben kihasználva az előző válságát terjeszekednek.

Mert az iszlám az arra hajlamos embereket épp innen fogja elszipkázni. És jelenlegi helyzetben semmi reményét nem látom annak hogy az iszlám mint vallás egy kicsit is a humánum vagy nyitottság felé orientálódna. És annak sem látom a reményét hogy 50 éven belül az emberek 99%-a ateista lenne, azaz a vallás számukra kizárólag történelmi érdekesség lenne.

bubuka_visszater írta...

@névtelen: értem én a fight fire with fire koncepciót, de nem hiszem hogy hosszú távon eredményes lenne az amit egyes hardcore keresztények propagálnak. Nem akarom egyik baromságot a másikra lecserélni, csak mert per pill jobban békénhagy. Amint erősebb lesz, nem fog. Inkább mindkettőt elhajtanám csalánlevéllel meg pí-vízzel. Európára meg ki kéne tenni a táblát h "Behave or GTFO"

nonameblogger írta...

Nvtelen:
oké, legyen, a katolikus egyház valóban nagyon keveset TESZ fizikailag, ellenben az iszlámmal, akik sokat. Ez igaz. Nyilván az egyik ellen máshogy és erősebben kell harcolni, illetve így Európában a katolikusoknak egy komolyabb ellenőrzés és felelősségre vonás elegendő lenne, értelemszerűen nem csak a molesztálóknak hanem azoknak is akik kiadták parancsba az eltussolását.
Én magam preferálnám emellé a Vatikáni Szerződés felmondását és az ateisták és agnosztikusok szervezetbe tömörülését is, konkrétan azért mert a történelmi egyházakat nagyon sok kérdésben megkérdezik és ebből az ateisták/agnosztikusok kimaradnak, velük együtt pedig egy nagycsomó ember.


Szóval összesítve: Nem túl szép amit csinálnak, de tényleg kevésbé rossz és nem vehető egy lapon. Oké, aláírva.

Ettől függetlenül én nem szeretném őket támogatni senki ellenében, még az iszlám ellenében sem. Támogatni olyasvalamit szeretnék ami jót tesz, vagy legalábbis nem tesz rosszat és számomra a katolikus egyház mérlege meglehetősen mínuszban van.

nonameblogger írta...

Ja kieg: engem a katolikusoknál nem a molesztálások nagy vagy akármekkora száma zavar elsősorban, hanem az ahogy ezeket kezelik amikor kiderülnek. Szerintem itt az igazi probléma.
De ha nem lenne molesztálás egyáltalán, akkor is mínuszban lenne a mérlegük nálam, vannak érdekes húzásaik.

Sedith írta...

Egek! Életemben első alkalommal írok iszlámos posztot, és mi kerekedett belőle!

VIlág mecsetei barátunkat megnyutathatom affelől, hogy angolul is el lett mondva hittársának, hogy baromságot beszél, és jót tenne neki pár év osztályismétlés. Teljesen korrekt voltam.

Ami engem itt zavart, nem az iszlám elsősorban. Ha szép Koran idézeteket küldözgetett volna, akkor inkább neveztem volna "jószándékúnak", megköszöntem volna a kedvességét, de megkértem volna, hogy hagyjon békén, mert nem egy hajóban evezünk.

Ami kiverte nálam a biztosítékot, hogy ő a vallásást "tudományosan" akarta nekem igazolni. Ez már régen rossz. Ha valaki Jézus kenyérszaporítására akar tudományos magyarázattal szolgálni, azt is kiröhögöm. A hitről nekem más rémlik.

Ez az illető hazudott. A hite nem érdekel, de amiket írt, mondott, küldött, hazugság volt. És égbekiáltó baromság.

Mindamellett nem tetszik, sőt, aggaszt, hogy Magyarországon annyira népszerű egy ennyire nyíltan intoleráns vallás, mint az iszlám, hogy még a saját magyarnak született kollegáim között is egyre többet fedezek fel (általában beházasodott nőkről van szó), és a blogomon is az első, hogy magyar nyelven a Gyehennára küldenek.

Nem jó felé tartunk.