2010. október 7., csütörtök

Harcosok


5 megjegyzés:

K írta...

Like!

Bernard írta...

A neves ateista szerint elképesztő egyházellenesség uralkodik Európában
szeptember 27. 15:30


Bernard-Henri Lévy, akinek neve az európai baloldalhoz kötődik, a spanyol ABC napilapnak adott interjújában azt mondta, hogy a kereszténység ma messze a legerősebben támadott vallás Európában. A francia gondolkodó hozzátette: nem szerencsés, hogy oly sok igazságtalanságot követnek el XVI. Benedek pápa ellen.

„A pápa hangja rendkívül fontos – fogalmazott Lévy. – És nagyon igazságtalanok vagyunk vele szemben. Nem vagyok katolikus, de úgy gondolom, vannak előítéletek, és különösen erős az antiklerikalizmus, ami elképesztő méreteket ölt Európában."

„Franciaországban sokat beszélnek a zsidó és muzulmán temetőgyalázásokról, de arról senki nem tud, hogy a katolikusok sírjait állandóan meggyalázzák. Az országban olyan antiklerikalizmus uralkodik, ami egyáltalán nem mondható egészségesnek. Az embernek joga van ahhoz, hogy bíráljon egyes vallásokat, de a katolikus vallást ma a leghevesebben támadják" – mondta a francia filozófus.

Lévy kifejtette: támogatja, hogy mecset épüljön a New York-i Ground Zero közelében, és ellenzi a muzulmán fátyol, a burka viselését, de – mint mondta – a katolicizmus több támadásnak van kitéve, mint az iszlám. „Értelmiségi körökben védik a muzulmánokat; a katolikusokat jóval kevésbé" – idézi a napokban megjelent interjút a CNA.

Névtelen írta...

Az inga kileng. Ezer évig a másik irányba lenget, most meg ez van. Semmi különös. Legalábbis pont bibliai jellegű a bűnhődés, mert állítólag ott is a leszármazók fizetnek apáik bűneiért...

És jön egy erősebb vallás, és felszippantja a tévelygőket, akikből és leszármazóikból fanatikus és/vagy militáns moolatok lesznek.

Bernard írta...

Biztos, hogy vallás jön? Az inga egyszer csak megáll, elfogy az energia, ami lendítené.

Sedith írta...

Ez egy kicsit összetettebb kérdés annál, semmint egy kommentben meg lehessen válaszolni, de megpróbálom tömören összefoglalni, én hogyan látom.

Ha a döntő magyar politikai hozzáállást és alkotmányozási terveket nézem, úgy tűnik, igen.

Ha Európára nézek, egy elöregedő népességet látok jelentős mohamedán bevándorlókkal, akik jóval több gyermeket vállalnak, mint az "őslakosok". Tehát ott is úgy tűnik, igen.

Ugyanakkor valahol olvastam (bár ez nem épp pontos forrás) hogy a vallás nélkül élők száma folyamatosan nő, még a bevándorlók körében is. Tehát lehet, hogy 1-2 évtizedig ismét előtérbe kerülnek a vallások, hogy aztán háttérbe szoruljanak.

Szerintem egyébként az inga sosem áll le, valaki mindig lök rajta valamerre.