2011. március 4., péntek

Ellenőriztek 2

Korábban is írtam a munkámat ellenőrző csoport széles körű intellektusáról. Most azonban alulmúlták önmagukat. Pedig ezen alkalommal csak egy evolúcióról szóló tankönyv volt az asztalomon, mely úgy tűnik erősen irritálta az ellenőrző kis csapat egyik tagját.

Ellenőrző: Csak nem gondolod komolyan, hogy az evolúció még ma is tart?
Sedith: Már miért ne tartana?
Ellenőrző: Neked úgy tűnik, mintha bármi is változna körülöttünk? (muhaha, ez most komoly?)
Sedith: Neked nem? Egyébként csak nem 70 év alatt szeretnél évezredekig tartó folyamatokat megfigyelni?
Ellenőrző: És akkor miért nem lesz a csimpánzokból ember? (arcán diadalittas kifejezés, annak a biztos tudatnak a jele, hogy ezzel jól sarokba szorított)
Sedith: Mert az ember nem a csimpánzból lett. Az embernek közös őse van a csimpánzokkal.
Ellenőrző: (bamba tekintet, egészen biztos vagyok abban, hogy fogalma sincs arról, mit jelent az, amit mondtam)
Sedith: Érted, mi a különbség?
Ellenőrző: Szerintem ez hülyeség.

Végülis az evolúciót ez a vélemény sem zavarja.

10 megjegyzés:

Rajzfilmszemű írta...

Mint tudjuk, nagy az állatkert...

Richard írta...

En ezt nem hiszem el.

Vagy ha igen, minden maradek emberisegbe vetett hitem ment most setalni

Sedith írta...

Ne add fel! :)
Vannak ám pozitív élményeim is, csak azon nincs mit mesélni. :)

GGábor írta...

Na én is az úgymond "ellenőrzött" lettem, bár azt én hibám, mert a "Kérdések az új alkotmányról" c. - szerintem teljesen fölösleges - kérdőívet olvasgattam egy pláza kávézójában. Teljesen véletlenül két régebbi ismerősöm odajött, látván mivel foglalkozom, megakarták magyarázni mit kell beikszelni. Amúgy eszem ágában sem volt bármit is beikszelni, bár megvan az egyéni válaszom minden kérdésre. Csak annyit még az Alkotmányról, hogy eléggé kirekesztő, elidegenítő, és hemzsegnek benne az ideológiai, bukfencek... (pl. haza, család, 'szent' korona, kereszténység, 'szent' István, stb.) Felmerülhet a kérdés: És mi van a humanizmust és erkölcsösséget magukénak valló ateistákkal, vagy más világnézetű, vallású emberekkel?...
A sokszínűség izgalmas, de egy/az Alkotmány legyen ideológia mentes.

Sedith írta...

Hát nem lett az... :-/

bubuka_visszater írta...

úgy érzed hogy büszke volt arra hogy nem tud róla semmit, vagy valamennyire érdeklődött csak mondjuk úgy "bizonytalan" volt?

Sedith írta...

Meg volt győződve arról, hogy hülyeség, mert ha szétnéz a világban semmi nem igazolja. Legalábbis szerinte. Nem volt bizonytalan. Érdeklődése is inkább csak arra vonatkozott, hogy én mégis hogyan hihetem, hogy van evo, pláne azt, hogy még ma is tart.

bubuka_visszater írta...

valahol komolyan el van cseszve a középiskolai oktatásunk...

GGábor írta...

Amíg a jóslás, 'celebség' (celebség=ostobaság) a 'menő' és ezzel együtt a profit a lényeg (lásd az ostoba műsorokat a sugárzó csatornákat), nem is lehet mást tenni. Emberek millióinak kellene a gondolkodásmódján változtatni, csak a középiskolai oktatás valószínű nem elég. Nem is tudom, mit kellene tenni; ez nem csak az evolúcióra vonatkozik, hanem pl. egy olyan globális problémára, mint a "fenntartható fejlődés", ami ugye eleve nonszensz hagyományos gondolkodásmóddal és hagyományos erőforrásokkal egy erőforrásokban véges világban...

Névtelen írta...

Ismerős az érzés. Mármint az amikor meg vagy győződve róla, hogy az evolúció hülyeség, noha valójában semmit sem tudsz róla. Én is fundi keresztényként minél kevesebbet tudtam róla, annál biztosabb voltam a dolgomban és annál nagyképűbb kijelentéseket tettem róla! :)) Ma már látom mekkora idióta is voltam! Minél inkább növekedett a tudásom a témában, annál kisebb lett az arc és ma már megkövetem Mr. Darwint.