2010. január 17., vasárnap

Ez teljesen hülye!

Átugrottam a Szkeptikus Blogra, s minő meglepetésben volt részem! Találtam ott egy ősmagyarkodó videót, ami tulajdonképpen egyetlen dologra jó: elrettentő példának.



Sírva röhögtem végig az egészet, mert biz' Isten, nem hiszem el, hogy ekkora ökröket hordhat a Föld a hátán (szívén?), bár talán sírnom kellett volna, hiszen, ahogy a cikk szerzője, Pálfi Zoltán írta, "elkeseredtem, hogy a 3. évezredben ilyeneket látok a televízióban, és nem büszke voltam, sokkal inkább szégyelltem magam."

Nekünk magyaroknak van történelmünk, dicső múltunk, méltó elődeink, egyszóval minden, amire egy nemzet büszke lehet. Ám annyira jobbak akarunk lenni "gaz" szomszédainknál, a románoknál és a szlovákoknál, hogy nem adjuk alább - a történelemhamisításban is kenterbe kell őket verni. Mégis miféle megalomán holdkóros mondhat olyat, hogy "mi, sumérok, szkíták, etruszkok, kelták, hunok – vagyis magyarok"? Hát hova járt ez a szegény ördög történelem óra helyett, hogy alapműveltségén ily' hatalmas kráterek tátonganak? Fejére ejtette tán a Szent Turul madár?

Kedves Olvasóim, tényleg el vagyok keseredve. Dicsőnél is dicsőbb múltunkat hazudó elméleteknek hatalmas a táptalaja, és sajnos nem csak azok körében, akik rendszeresen bukásra álltak történelemből. Talán szégyen, de én nem vagyok sem sumér, sem szkíta, sem etruszk, sem kelta, sem hun. Én egyszerűen csak egy magyar vagyok. Ám úgy tűnik, ez itt Magyarországon egyre kevésbbé elég.

7 megjegyzés:

Mirjam írta...

Nem akarsz "osztozni titkainkban"? Pedig ellenségeink meg akarják szerezni :P :D

A lényeg, hogy 'a jók legyőzik a gonoszokat'!!!

Ez lesz, ha bezárják az elmegyógyintézeteket...

teriszony írta...

Nem az a durva, hogy van egy-egy barom, aki ilyeneket mond, hanem, hogy mennyien vevők rá...

Sedith írta...

Bizony, egy bolond százat csinál. :(

ÉvuSKA írta...

jaj! jaaaaaaaaj!!!

Névtelen írta...

aztakurva......
teljesen egyetértek veled kedves sedith!
egy olvasód

GGábor írta...

szégyen az ilyen kontrollálatlan izéket egy TV-ben leadni, legalább olyan mint a 'Vidám Vasárnap', de ezt nem azért mondom, mert be akarnám tiltani, csak szomorú vagyok...

"A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos."
- Albert Einstein -

Névtelen írta...

Azért vannak még bőven ilyenek, mások is beszámolnak hasonló "transzcendens" élményekről amelyek különböző írások kapcsán érték:

http://szkeptikus.blog.hu/2010/01/27/1000_eves_magyar_rovasiras_amerikaban

http://fundi.blog.hu/2009/10/26/elemzo_grespik_nyelvtudomanya#comment-form