2008. december 16., kedd

Szuperhős-e Zorro?

Tehetünk különbséget hős és szuperhős között? Csak mert én nagyon bírom Supermant, de rá kellett jöjjek, hogy Zorrót sokkal jobban kedvelem. Azonban Zorrót elég nehéz szuperhősnek nevezni, hisz nincs semmi speciális képessége, nem tud repülni, nincs szuper ereje, önműködő intelligens autója, vagy lézer szeme. És hőssé sem azért vált, mert megcsípte egy uránnal szennyezett méhecske, és nem tudott mit tenni a felesleges energiáival.

Zorró csak egy maszkos igazságosztó, egy ügyes ember, kellő igazságérzettel. Remek lovas, kiváló vívó, és az ostorhoz is oly kiemelkedően ért, hogy képes vele "Z" betűt csattintani Garcia őrmester kövér hasára.

Így visszaemlékezve, kétség sem fér ahhoz, hogy Zorrót az 1957-59 között forgatott Disney sorozat szerettette meg velem. Azon belül is a sármos és jóképű Guy Williams (1924-1989), aki Zorrót játszotta. Gyerek voltam. Imádtam. Nem is tudom, ki volt az első sztár szerelmem, ő, vagy Terence Hill.

Mindenesetre azt hiszem, bár Superman megmarad kedvenc szuperhősnek, kedvenc hősöm viszont egyértelműen Zorro. Mert régi módi, mert romantikus, mert kalandosabb, és mindezzel beleillik a kis konzervatív lelki világomba.

1 megjegyzés:

ÉvuSKA írta...

terrence hill nekem is nagy szerelmem volt;) meg macgyver:D