2010. március 15., hétfő

A parakutató és a vezetés élménye

Három-négy hetente, ha hazatérek, az otthonos közegben, a fotelben ülve, afféle megszokásból átlapozom az elmúlt időszakban felgyűlt NőkLapja számait.

Izing Klára, a NőkLapja asztrológusa, kiverte már nálam a biztosítékot nem egyszer. Talán az tette be végleg a kaput, mikor Einsteinről, a misztikus emberről értekezett, úgy, hogy mondataiból nyilvánvaló volt: Einstein munkássága ismeretlen a számára.

Legutóbbi hazalátogatásomkor sem okozott csalódást. Bár ezen esetben ő végülis csak a riporter volt. Az alábbi mondatok Halász Alexandra, parakutatótól (és ő ezért vajon fizetést kap?) származnak:

"Igen, a látás a hallás, a tapintás, a szaglás és az ízlelés mellet a hatodik érzék a finom érzékelés. Például autót vezetni sem lehetne pusztán az öt érzékszerv birtokában, hiszen mennyire fontos megérezni, vajon a gyalogos az autónk elé fog-e lépni, vagy a mögöttünk lévő autós belevág-e az előzésbe. A Forma 1-es pilótáknál pedig hatodik érzék erőssége még feltűnőbb, mint például a részegeknél (?), hiszen 300 km/h sebesség mellet egyszerűen már nem látni a pályát. A versenyzőnek szó szerint kívülről kell tudnia azt. Kívülről, vagyis testen kívülről, kiterjesztett érzékelésével. "*

Remélem Halász Alexandrának nincs vezetői engedélye...

* Nők Lapja 2010. január 20. szám

3 megjegyzés:

bubuka_visszater írta...

látom Te is rákaptál a fundi témára :)
Sajnos sokan vannak, nagyon sokan.

Sedith írta...

ó, én mindig rajta voltam. :D

GGábor írta...

“Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos.” (Albert Einstein)