2009. november 7., szombat

Elmebaj

Bennem ma tudatosult, hogy emberek pártszimpátia alapján döntik el, hogy beadassák maguknak a H1N1 influenza védőoltást vagy sem. Tehát - ismétlem - pártszimpátia alapján hoznak döntést egy egészségügyi kérdében!

Máshol hiánycikk a szer, szükség lenne rá, de nincs. Mi ki tudtunk fejleszteni egy vakcinát, de még ebből is politikát csinálunk. Nem is tudom, süllyedhet-e ennél mélyebbre ez az ország...

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Miért mire számítottál? Már nem hiszünk senkinek sem, ami nem volna önmagában baj, de a tudásunk sincs meg ahhoz, hogy autentikus helyről szerezzük be az infot. Azt sem tudjuk mi az az autentikus hely vagy információ.

Egy bomlásban lévő társadalomnál ez teljesen természetes, a szociálpszichológusok tanulmányának paradicsoma vagyunk mi magyarok Magyarországon.

Névtelen írta...

Üdv!
Én is Névtelen vagyok!)))
Szerintem,ha 2002ben az embereknek lett volna józan eszük,annak ellenére,hogy Orbán nem volt nekik szimpatikus, és a Fideszt tartották volna a hatalomban,akkor nem ide jutottunk volna.
Ezt határozottan állítom,sőt már akkor biztos voltam ebben.
De az embereknek a zemeszpé,meg a hitvány szdsz kellett,meg is van az eredménye.
Teljesen hazavágták az embereket,még azt a csekélyke kis hitet és reményt is elvették,ami volt.
Én még azt sem hiszem el ezeknek,amit kérdeznek.
Én is nagyívben teszek a vakcinájukra.)))
Vigyék a pokolba.)))
Remélem 1 év múlva jópár gazfickó és gaznőstény elkezdi hosszantartó börtönben rothadását.)))
Egyébként ugyanolyan műbalhé szerintem ez az egész h1n2,mint a madárinflujenza volt 2-3 éve.
Abba is majdnem belepusztult a fél világ.)))
Amúgy meg valamiben úgyis meg kell halni előbb-utóbb,nem?!)))
Addig is inkább ezzel foglalkozom:http://www.youtube.com/watch?v=DM02oyWWxNY&feature=PlayList&p=CE2F045ABE4E253A&index=12

Sedith írta...

Látod Névtelen (a második) erről beszélek: te is politikai alapon állsz a védőoltáshoz és a H1N1-hez. Elég nagy baj.

Közben szerencsétlen ukránok felvásárolják a határmeni patikák vakcinakészletét.

De a zene jó! :)

Névtelen írta...

Én vagyok a 3. névtelen :)

Szerintem ez a 2. névtelen csak ironizál. Gúnyrajzot fest az elvakult, ostoba emberekröl. Az nem lehet, hogy komolyan gondolja...

Mirjam írta...

Ukrajnában nem a H1N1-el van a legnagyobb baj, hanem azzal hogy "nincs egészségügy". Főként a "rendes influenza" okoz gondot. Már régóta azt hallom, ha valaki műtétre megy a szikét is meg kell vennie. A kórházban csodálkoznék, ha egy folyadékpótló infúziót adnának.

Mindenszentekkor szüleim beszéltek egy ismerős orvossal. Mondta, hogy lehet már kaptak támogatást azt sosem lehet tudni... nem jut el hozzájuk. Persze vannak jó kórházak is egy-két helyen. De egy ha valaki nem tud venni magának gyógyszert és ápoló személyzetet...

Sedith írta...

Igen, itt kicst valóban ellentmondásosak voltak a hírek (mármint hogy akkor H1N1 vagy sem).

Akárhogy is, elég szörnyű, ami ott van. :(

Mirjam írta...

Én sem tudok a hírekben kiigazodni...

Névtelen írta...

üdv!
Névtelen 2 vagyok.)))
Alapvetően komolyan gondoltam,amit fentebb írtam,katasztrófális 7 és fél év van mögöttem,voltak-vannak dolgok,amikről nem hittem volna,hogy 1 demokratikusnak nevezett országban megtörténhetnek,főképp nem büntetlenül.
Persze köztetek is biztos van néhány olyan ember,aki szerint ez idő alatt csodás kormányzás,nagy jólét,az igazság diadala,meg hasonlók történtek,és ami kis baj volt,azért a fidesz,meg Orbán piktor a hibás.
Abszolút nem érdekel,ha 1 miniszternek titulált személy vagy bárki,aki ennek a hatalomnak a képviselője,bármiről meg akar győzni.
Még viccnek is rossz,hogy ezek akarják az egészségemet megóvni!
Ezek,akiknek én,átlag magyar ember,csak adófizető,szavazó,bármikor összeverhető,megalázható,megölhető senki vagyok.
Örülök,hogy tetszett a szám Sedith.)))
Ezt már régen el akartam küldeni,csak akkor nem volt fenn ytube-on:http://www.youtube.com/watch?v=oSBcaKWgVBM
Bye.

Sedith írta...

Na jó Névtelen (2), akkor politizáljunk.

1., A vakcinát nem politikusok fejlesztették ki. A gyógyszergyártóknak meg nagyobb érdeke fűződik ahhoz, hogy beteg légy, hiszen akkor egy csomó gyógyszert kell fogyasztanod. Hogy pontosan miért szükséges a védőoltás, arra nem térnék ki, a lényeg, hogy ez nem politikai ügy. Elég baj ennek az országnak, hogy csak ebben tud már gondolkodni.

2., A politika egy cirkusz. Semmivel sem lenne másabb most, ha a Fidesz nyert volna, legfeljebb azért sírnánk, hogy miért nem nyert az MSZP. Amíg a médiában egymást dobálják sárral, nagyon jó üzlettársak ők, effelől nyugodt lehetsz. A lenyúlásokból is mindenki kiveszi a részét. Fedezik egymás mocskos ügyeit, csak hát előbb-utóbb törvényszerű, hogy borul a bili. De akkor sem mindenkire, csak akire akarják.

3., Tehát az egész rendszer úgy sz*r ahogy van. És 30 éven belül nem várható jelentős javulás. Bár ismerve a magyar mentalitást, azután sem.

Zene: ez a szám nekem inkább elmegy kategória volt, de nem rossz. Akkor már inkább: http://www.youtube.com/watch?v=4UhTyTSUXFA&feature=related
Az egész album. :)

Sedith írta...

Ja, Névtelen (2)-nek egy politikailag független cikk. Tessék elolvasni! :)

http://bioetikablog.hu/2009/11/a_nagy_magyar_kiserlet

Névtelen írta...

Üdv!
Névtelen vagyok.
A cikk a szokásos demagóg szöveg.)))
Nem nyit meg semmit a youtube-os webcím,pedig ctrlc,ctrlv-vel másoltam be.)))
Amúgy meg tudom,hogy az egész politikai elit romlott,éppen ezért vagyok 2007 óta jobbik szimpatizáns.)))
És csak 1 mondatot még az egészről:a fidesz még a hatalomban sem volt ennyire agresszív,ennyire aljas,hazug,pénz eltüntető,magyarellenes.
Az mszp-szdsz soaha nem tudja lemosni magáról azt a mocskot,amit 2006 őszén művelt,meg a 2004-es választási csalást,mikor hazugsághadjárattal,a valós helyzet eltitkolásával nyert szavazatokkal maradt hatalmon.
Bye.

Sedith írta...

Demagóg? Már ne haragudj Névtelen, te sem vagy épp objektív. Teljesen egyértelmű, hogy azért vagy az oltás ellen, mert úgy véled, bal oldali érdekek fűződnek hozzá. Ez mi, ha nem demagógia? Oltás ürügyén is poltizálni micsoda?

Olvasd el inkább ezt a cikket. ha nem is az egészet, legalább az "Oltani vagy nem oltani" c. ponttól, a vége felé.
http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2009/11/07/Influenza-para_-_8/

És próbálj megszabadulni ettől látásmódtól, hogy mindent a poltikához és a pártokhot kötsz. Tényleg káros.

Zene megint:

http://www.youtube.com/watch?v=4UhTyTSUXFA&feature=related

Üdv! :)

Névtelen írta...

Lehet,hogy nem vagyok teljesen objektív és nem is vagyok virusszakértő,egyértelműen laikus vagyok ebben az ügyben.
Szerintem inkább ez valamiféle globális gyógyszergyári lobbi,az emberiségre szabaditanak mindenféle nyavalyát,hogy aztán jó profitot termelhessenek.
Szerinted most azok a jógyerekek ,akik szaladnak a dokihoz beadatni maguknak az oltást?)))
Bocs,de most se nyit meg semmit a youtubelink.)))
Bye.

Sedith írta...

Nem. Jó gyerekek azok, akik ha az oltás ellen is érvelnek, nem légbőlkapott összeesküvés elméletekre és a politikára alapozva teszik. Tudom, hogy laikus vagy, én is. Ezért adtam a fenti linket. Tudjuk már, hogy miről beszélünk, ha ilyen vehemensen foglalunk állást.

Vicces, hogy mindenki épp itt gyanít gyógyszergyári érdekeket, nem pedig a megfázás elleni meleg gyógyitaloknál, a számtalan szintetikus vitamintablettánál vagy a hatásigazolás nélküli homeopátiás készítményeknél, amelyekből valóban tonna számra adnak el, jelentős összegeket keresve vele. Többet, mint a vakcinával, amlynek a kifejlesztése sem volt olcsó. És nem utolsó sorban, fentiek sokkal kevesebb erőbefeketetéssel is járnak, mint valami globális összeesküvés, vagy állandóan vírusokat engedni az emberekre (Névtelen, ugye ezt csak viccnek szántad?). Egyszerűen nem érné meg, és teljesen felesleges is.


Nem tudom, miért nem jó a link, nekem megnyitja. :( Egyébként Kiss: I love it loud volt az.