2009. november 19., csütörtök

Mindörökké evolúció III.

November 7-én volt a Darwin évforduló utolsó előadása, melyet a világhírű pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály tartott az Uránia színházban.

Amiért csak most írok róla, annak leginkább az az oka, hogy az előadáson nem esett szó az evolúcióról, Csíkszentmihályi úr az előadása elején megemlítette, hogy Darwin mekkora befolyással volt rá a Flow megírásában, de hogy hogyan, miért, mely pontokon, arra nem tért ki.

Az előadását a flow állapotról tartotta, melynek vizsgálatához az vezette el, hogy a pszicholóia mindig csak a patológiás jelenségekkel, az elmeműködés diszfunkcióival foglalkozott, az örömmel, boldogsággal soha.

Mivel az előadás sok újdonságot nem tartalmazott, így annak összefoglalásától eltekintek. Gyakorlatilag minden fent van az interneten. Ilyen tekintetben kicsit csalódás volt, még ha egy olyan jeles személyiséget is hallhattam, mint Csíkszentmihályi.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azt a kepet mintha nekem sikerult volna csinalnom...
Az eloadas kicsit rovid volt es kicsit lehetett volna interaktivabb is, nem ertem miert nem lehetett szoban kerdezni a prof. urtol, ertette a magyar szot, csak legfeljebb angolul valaszolt (habar ez sem volt mindig igaz).

Sedith írta...

Ki más csinálta volna? :)