2009. január 6., kedd

Danzig


Épp kellemesen nem csináltam semmit a gép előtt, mikor eszembe jutott, hogy megveszekedett tizenéves koromban hallgattam valami Danzig nevű együttest, pontosabban csak két számát, és azt sem épp élvezhető minőségben, lévén, hogy egy kinyúlott videoszalagon volt rajta. Az rémlett, hogy kemény, zúzós metált nyomtak, és egy jó izmos-szőrös-férfi-isten-állat volt az énekesük. Aki a fejével együtt rázta a csípőjét az ütemre, és néha keményen beleboxolt a levegőbe.

Gondoltam, élek az internet adta lehetőséggel, és megkeresem már ezt a bandát, és meghallgatom a régi zenéket, vajon még mindig tetszik-e. Tetszeni tetszik, de egyébként van bennük valami... vicces. Olyan viccesek, ahogy kemények... Úgy viccesek, mint ahogy mai fejjel viccesnek tartjuk a nyolcvanas évek divatját.

A Danzig egyébként 1987-ban alakult Amerikában, a képen látható Glenn Danzig keze nyomán, aki ezt megőlőzen horror punk (?...kuc-kuc) és sámán metál (? ...kac-kac) együttesekben énekelt.

Csak a kedvetekért dobom ide azt a két zenét, amit én azon a régi nyúlott videokazettán hallgattam, a Mother-t (bár nekem a koncert felvétel volt meg, ez egyébként szerintem viccesebb, és a csípőjét is ebben rázpitálja) és a Dirty Black Summer-t.

Jó szórakozást!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha lehet ne nagyon ócsárold a Danzigot,mert ha értenél a metálhoz,akkor tudnád,hogy szuperbanda!
Glenn pedig ,annak ellenére,hogy Elvis-fan,nagyon jó énekes!

Sedith írta...

Te kis oktondi! Ha nem esett volna le, szeretem a Danzig-ot, de már túl vagyok azon, hogy istenként nézzek a sztárokra.

Hogy ki ért a metálhoz, arról meg nem nyitnék vitát.